Київ
Дні наскрізного навчання для вчителів у Києві та Львові
12.02.19
114

Дні наскрізного навчання для вчителів у Києві та Львові

Коли весь день насичений майстер-класами від професійних менторів – це дні наскрізного навчання у Міжнародному освітньому центрі INSIGHT, навчально-методичному «мозковому центрі» КМДШ. Більше 70 освітян з десяти регіонів України навчалися у ці дні разом з нами!

Про що ми говорили у Києві та Львові

Про SMART-освіту та інтеграцію у початковій школі розповіла Оксана Буковська, директор КМДШ_Київ та центру INSIGHT: як важливо розвивати дитячі таланти, виховувати в учнях самостійність; наскільки ефективними можуть бути підходи до навчання, що ґрунтуються на принципах – «вчити вчитися» та «адаптація до всіх умов та змін життя».

Разом із вчителями обговорили методики впровадження інтегрованого навчання – коли одне наукове явище розглядається у розрізі різних предметів. На 100% впевнилися у перевагах комплексного вивчення предметів та розібрали практичні приклади адаптації.

Про дизайн-мислення та методи викладання філософії для дітей розповіли вчителі початкових класів КМДШ_Київ Вікторія Тинок та Лідія Фісунова.

Учасники дізналися, що дизайн-мислення – це не просто процес «думання», а ціла філософія, культура, набір інструментів для вирішення будь-яких задач.

Аналізували кожен етап дизайн-мислення, обговорили його роль в науці та житті людини. А ще розглянули приклади, коли за допомогою цього методу люди робили неймовірні наукові відкриття та створювали незвичайні стартапи. Також вчителі поділилися практичними кейсами розвитку дизайн-мислення у дітей на уроці.

Під час майстер-класу з філософії пані Лідія та пані Вікторія відкрили аудиторії таємницю «сили запитань». Адже правильні запитання формують особистість. Учасники відправилися у подорож рікою філософії. Вчителі запропонували до розгляду власні інструменти та альтернативні моделі проведення уроку філософії у молодшій школі.

З психологом Юлією Ліхоліт говорили про протидію шкільному насильству, аналізували підходи до вирішення проблемних ситуацій у школі, розглядали кейси: як нестандартно провести урок «Я-особистість» та зацікавити дитину вже у перші 15(!) секунд.

Дякуємо спікерам та гостям за неймовірно цікаві та продуктивні дні наскрізного навчання! З нетерпінням чекаємо на нових майстер-класах.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: