Київ
Хвильове занурення квітня «Екосмарт»
04.05.22
71

Хвильове занурення квітня «Екосмарт»

Коли, попри все, природа починає оживати, все навкруги квітне, а сонечко світить яскравіше – це додає сили та надихає А ще – спонукає зануритися в тему екології. Наша квітнева хвиля – «Екосмарт». Тему дослідили, дерева висадили, проєкти міст майбутнього створили. Що ще цікавого дізналися?
🌿 Досліджували питання «Як це – жити в стилі еко?»
🌿З’ясовували, на якому рівні в країні знаходиться сортування сміття; для чого потрібні відновлюючі джерела енергії та як вони функціонують.
🌿КМДШата спілкувалися про свою ековідповідальність та демонстрували, як дбають про нашу планету.
🌿Ознайомилися з ЕКО маркуванням.
🌿Дуже наших учнів зацікавила тема «Червона книга України»
🌿Долучилися до святкування Дня Землі з різними квестами, висадкою дерев та цікавими челенджами.
🌿Вивчали, як можемо допомогти навколишньому середовищу, людям, тваринам та собі. Розмірковували, що ми можемо зробити, щоб зберегти фауну нашої країни.
🌿Створювали макети еко міст майбутнього.
🌿Занурилися у дивовижний світ тварин і рослин. Навчилися їх класифікувати та порівнювати. Учні презентували ідеї про способи збереження природних ресурсів на планеті Земля.
🌿Пригадали і про власну гігієну та режим дня. Дізналися про те, звідки береться пил, як з ним боротися та як в цьому допомагають рослини.
🌿Крім цього, досліджували повітря та воду: як в розрізі споживання людино, так і впливу на навколишнє середовище.
Розвивати екосвідомість – це круто. А діти – чи не найперші, хто переймається цим питанням по-справжньому щиро.
Пригадаймо, що ж таке хвильові занурення в КМДШ
✨ Молодші класи КМДШ-шкіл впродовж місяця на усіх дисциплінах досліджують одну задану тему, яка об’єднує усі навчальні дисципліни. Впродовж місяця учні аналізують її з різних сторін.
Що це дає?
Як показують міжнародні дослідження, учні можуть краще оперувати знаннями тільки в тому разі, коли їх подавати цілісно, моделюючи реальне життя, де переплетені завдання з мови, математики, природознавства тощо. Така інтеграція – про реальні життєві потреби школярів КМДШ, їхні зацікавлення та їхнє життя.
Під час хвиль учні отримують досвід: життєвиий, науковий, творчий, навіть професійний. А ще школярі вчаться співпрацювати, взаємодіяти в команді, виступати публічно, захищати свою позицію, переконувати інших, презентувати себе та слухати.
💜 Знання+досвід+компетенції = впевнена особистість, яка вміє знаходити взаємозв’язки між різними явищами та процесами, яка з цікавістю досліджує цей світ, вміє приймати самостійні рішення, взаємодіяти з іншими та кожного дня творити своє майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: