Київ
Історії випускників КМДШ. Про роль креативності для суспільства та кожної людини. Олександра Цапко
19.11.20
365

Історії випускників КМДШ. Про роль креативності для суспільства та кожної людини. Олександра Цапко

Ділимося історіями наших випускників. Олександра Цапко про креативність в житті, про те, в яких сферах ця навичка може знадобитися та чому вона така важлива для суспільства.

Чому вирішила вступати до KAMA, Kyiv Academy of Media Arts?

Мені завжди був цікавий дизайн, креативні індустрії, до того ж мій батько також цим захоплюється. Мені подобається створювати щось, фантазувати, реалізовувати цікаві проекти. Можна сказати, любов до творчості в мене з дитинства.

Як вважаєш, в яких професійних сферах креативний підхід найбільш необхідний?

В графічному дизайні 100% потрібна креативність. Адже твоя робота повинна бути не лише привабливою, вона повинна вирішувати певні бізнес цілі.

Професія вчителя вимагає креативного підходу, переконалася в цьому ще в школі. Адже зробити заняття цікавим, мотивувати учнів, побудувати урок таким чином, щоб він був наповнений різними активностями – це також про креативність.

Які креативні заняття в КМДШ запамяталися найбільше?

Мені подобалися заняття з історії, ми з паном Глібом завжди в цікавій формі досліджували історичні процеси. Також я дуже любила англійську в КМДШ, мені неймовірно імпонувала міс Джулія, яка вміла мотивувати нас до вивчення мови, готувала креативні заняття, ми хотіли йти на уроки, були постійно зацікавлені.

Який досвід з КМДШ тобі знадобився?

Тримати фокус на конкретній задачі, занурюватися в неї глибинно та не розпорошувати увагу на сторонні речі.

Чому креативність важлива для розвитку суспільства?

Розвивати в собі креативність – значить розвивати здатність поважати точку зору іншого, вміти аналізувати ситуацію не в одній площині, а дивитися на проблему більш широко. А для розвитку суспільства це важливо.

Якщо взяти до уваги урбаністику, прикрасу міст, архітектурні рішення: тут потрібна неабияка креативність та творчий підхід.

Чому кожній людині треба розвивати креативність?

Креативність допомагає розкривати свої сильні сторони, виявляти в собі нові грані, комунікувати з людьми, бути відкритим до нового, знаходити нові рішення. Креативність – це круто, вона знадобиться будь-де.

Над якими проектами зараз працюєш?

Додатково, окрім навчання, зараз працюю над реалізацією фотовиставки з моєю товаришкою фотографом.

Проекти, які б хотіла реалізувати у майбутньому

Є декілька мрій. Хотіла би працювати в рекламній агенції, реалізовувати там свої ідеї. А ще я пишу музику, тому хотіла б за допомогою своєї творчості та ремесла створювати кліпи, розвиватися в цьому напрямку. Хочу втілювати дані цілі у своїй країні.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: