Київ
КМДШ_story#2. Хто такий тьютор? Надихаємося прикладом Христини Живко-Гермак
03.10.19
666

КМДШ_story#2. Хто такий тьютор? Надихаємося прикладом Христини Живко-Гермак

Її важко застати в кабінеті. Постійно серед дітей, тьюторів, завжди готова підтримати та допомогти порадою. Це наша Христина Живко-Гермак, керівник психолого-тьюторської служби КМДШ.Львів. Її історія – справжня іронія долі. Дізнаємося більше при тих, хто працює поруч.

«Проходячи коридорами школи ти постійно натикаєшся на обійми, і це так приємно.»

Ким ти мріяла стати у дитинстві?

Юристом. І не питайте, чому 😊 Але, мабуть, тому що мій тато був поліцейським…

Ти починала свою роботу у КМДШ тьютором. Що ти знала про цю професію та як її уявляла?

Хто такий тьютор дізналася на співбесіді у КМДШ 😊 До речі, співбесіду проходила на вакансію вчителя географії. Оскільки на той момент найстарший клас у школі був п`ятий, мені запропонували спробувати себе у ролі тьютора. Тим більше, в мене було все, що необхідно для цієї посади – педагогічна освіта та бажання працювати з дітьми, задіюючи багато креативу.

Під час роботи тьютором я набула безцінної практики та усвідомила багато важливих речей:

– від дітей не варто вимагати забагато, потрібно реально оцінювати їхній потенціал, а не чекати, щоб дитина виправдала чиїсь очікування.

– кожна дитина має певні таланти і їх потрібно розгледіти та прийняти. Не усі будуть геніальними математиками, хтось проявить себе у спорті, дизайні, біології…

– не потрібно порівнювати дітей.

– дуже добре знаходити спільні інтереси/уподобання з дітьми та жартувати з ними.

Тьютор у КМДШ – пильний професіонал, що помічає психологічні моменти, вміє правильно поставити запитання дитині та провести відверту розмову, що матиме значення для розвитку особистості у майбутньому.

Сьогодні свій досвід Христина передає наставникам – тьюторам та менторам школи. Зустрічі та наради, просто теплі розмови – щоденна та відповідальна робота Христини.

Ти знаєш страхи та вподобання майже усіх дітей у школі. Як тобі це вдається?

При спілкуванні з дітьми намагаюся бути більше слухачем. Діти люблять багато говорити, але є моменти, коли просто потрібно посидіти поруч мовчки, для них важливо бути почутими. Я приймаю дітей такими, якими вони є. Часто використовую в спілкуванні методи ненасильницької комунікації.

«Робота з дітьми непередбачувана, вона точно залежить від настрою дітей.»

Чим займаєшся у вільний час?

Вільний час присвячую волонтерству. З друзями маємо під опікою Навчально-реабілітаційний центр «Мрія». Двічі на місяць приїздимо туди та проводимо час з дітьми, готуємо та трохи вчимось.

Хобі?

Люблю готувати. У кабінеті на шостому поверсі завжди солодко пахне домашньою випічкою…

Улюблена книга

Нельсон Мандела «Довгий шлях до свободи».

А цитата Любомира Гузара є життєвим кредом: «Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо.»

 

*КМДШStory – cерія життєвих історій про талановитих людей, що творять майбутнє разом з КМДШ. Більше цікавих історій про тих, хто працює поруч шукайте за хештегом #кмдшstory


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: