Київ
Пригоди канадських школярів в Україні. Про наукові дослідження та враження
25.10.19
103

Пригоди канадських школярів в Україні. Про наукові дослідження та враження

Welcome to Ukraine!

Протягом 2-х тижнів канадські школярі навчалися пліч-о-пліч із українськими однолітками у Креативній Міжнародній Дитячій Школі у Львові в рамках зворотнього візиту за програмою обміну. Навесні цього року наші КМДШата відвідали Канадську школу R.I Baker Middle School у провінції Альберта та проживали в канадських сім’ях.

Щасливі були провести два тижні з нашими канадськими колегами. Учні R.I. Baker School, які завітали до КМДШ_Львів, у захваті від України, Львова та КМДШ. Гості досить швидко знайшли спільну мову та завели друзів. А ще, ми всі разом багато подорожували. Розкажемо трохи більше про наші пригоди.

Учні з Канади дуже вподобали насичену практику, яка є обов’язковою складовою навчального процесу в КМДШ. Вони були щасливі, що мали можливість самостійно робити дослідження, брати участь у цікавих інтеграціях.

Наприклад, на хімії досліджували рівень ph продуктів харчування (кетчупу, кефіру, йогурту), води (з-під крану, мінеральної), молока, косметики. А ще практично вивчали рідини.

Ось, що каже про заняття Jasmine:

«Заняття у КМДШ – це дуже класна практика. Сподобалося досліджувати рідини на заняттях хімії та робити експерименти.».

Ще один урок, який не залишив байдужими наших гостей 😊

На білінгвальному занятті досліджували тему «Geometry of sport» та розглядали практичне застосування геометрії в спорті. Виявляється, тренери та гравці відомих футбольних, баскетбольних та інших команд давно використовують стратегію трикутника (Triangle offense)​ для кращої передачі м’яча між гравцями.

За формулою Герона знайшли площу трикутників, що утворюються після розміщення гравців на полі та визначили охоплену частину поля гравцями однієї команди. А ще спробували себе у ролі тренерів футбольної команди «Барселона».

 «Сподобалось, що на заняттях ми мали можливість самостійно досліджувати певні речі, тому що, як правило, нам допомагає вчитель. Тут ми знання здобували самостійно, робили певні висновки. А ще сподобалось сканувати QRкод, зазвичай ми цього не робимо.», ділиться враженнями Rylie

Вважають, що навчальні практики в Україні  сильні та інноваційні.

 

Про подорожі Львівщиною

Тепле бабине літо стало великим здивуванням для наших гостей, які приїхали із засніженої у цей час Канади.

Розпочали пригоди із Золочівського замку (1634 р.) з китайським палацом (одним з трьох в Європі), мальовничим двориком, таємничими каменями тамплієрів з двома вінками, які здійснюють бажання.

Канадці вподобали Підгорецький замок Конєцпольських з парком (1635р.), який колись вважався одним із найгарніших в Європі і є одним із найкращих зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями.

 

Обід в Олеському замку дозволив перевести дух та з новими силами вирушити на огляд фортеці на пагорбі, що є одною із найстаріших на українських землях (1390 р.). Експозиція музею-заповідника XIV-XVIII ст. відтворює атмосферу культурно-мистецького життя минулих століть.

Щоб повернутися сюди знову, усі дружньо кинули монети у колодязь. Купили сувенірів, надивилися на безмежні краєвиди та, щасливі, вирушили до Львова.

«Мені подобається у Львові тут усе інакше – архітектура, погода До речі, тут тепліше!», ділиться думками Elise.

Приймали гостей сім’ї учнів КМДШ, про яких у дітей також багато позитивних вражень. А нові однокласники стали справжніми друзями для іноземних колег. У кожного учня був свій «бадді», який допомагав іноземному товаришу з   адаптацією та навчанням.

«Мені сподобалось спілкування з новими однокласниками. Учні мені радо допомагали у навчальному процесі. Тут всі такі привітні. Подобається школа, вона дуже кольорова, класні кімнати зроблені так по-домашньому, тут затишно, а ще шафки у класах!», з посмішкою згадує Rylie

І ми щасливі були вітати наших друзів! Раді поділитися своїм досвідом та показати свою країну. До нових зустрічей 😊

____

Навесні наші учні місяць навчалися у R.I. Baker School та також отримали цінний досвід. Читати про наші пригоди у Канаді.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: