Київ
Як чат-бот готує школярів до ЗНО. Секрети винаходу від розробника – старшокласника КМДШ
22.02.19
111

Як чат-бот готує школярів до ЗНО. Секрети винаходу від розробника – старшокласника КМДШ

Підготовка до ЗНО у радість?!

Наукові відкриття, сучасні розробки, незвичайні стартапи, що приносять користь – це завжди круто. Особливо, коли до цього долучаються школярі. Чому б не зробити підготовку до ЗНО зручною та захопливою? 

Унікальний на території України чат-бот в Telegram, що спрощує та робить якісним процес підготовки до ЗНО, розробив десятикласник КМДШ _Київ Олександр Андрющенко.

Як виникла ідея, в чому особливість чат-бота та як ним користуватися – Олександр розповів у невеликому інтерв’ю.

Як виникла ідея?

Я мріяв взяти участь у конкурсі у Малій Академії Наук та представити власну розробку. Але я дуже хотів, щоб мій винахід був корисним, актуальним та цікавим для однолітків; щоб допомагав учням якісно готуватися до ЗНО.

*Захист проекту в МАН України

Я завжди цікавився інформатикою та мовами програмування. Тому добре розумів, як втілити свою задумку технічно. У процесі розробки мені дуже допомогла база знань, яку я отримав на заняттях з інформатики у КМДШ.

Головна функція чат-бота

Дана розробка – це свого роду імітація ЗНО, що допомагає школярам зрозуміти, який у них рівень підготовки до тестування на даний момент. Спочатку пройти тестування можна було з математики, зараз ще з двох предметів – історії та української мови.

Особливості продукту

Найбільший плюс чат-бота в тому, що його зручно використовувати будь-де – в метро, на перерві, коли з’явилася вільна хвилина, в подорожі. Дістав телефон, пройшов тест та одразу бачиш свій результат, не потрібно самому підсумовувати бали, носити багато зошитів/підручників.

Як працює чат-бот

Нічого складного. При встановленні чат-бот вітає користувачів інструкцією. Встановлюєш та користуєшся – проходиш тестування, обираєш відповіді та отримуєш бали.

Тести, які я використав для чат-бота – це реальні завдання із ЗНО минулого року.

Скільки часу приділяв на розробку

Розробка зайняла досить багато часу. Я працював на осінніх канікулах, на вихідних, вранці, ввечері та інколи вночі. Моніторив безліч інтернет-ресурсів, а щоб удосконалити свої знання та поповнити резерв новими, я пішов на стажування у компанію D2, де вчився працювати на платформі Corezoid. Власне, на цій платформі я і писав чат-бот.

Зараз моя мета – збільшити базу завдань та постійно вдосконалювати процеси. Це також потребує багато часу.

Як поставилися однокласники до твоєї ідеї?

Коли вийшла бета-версія, я представив її своїм однокласникам, щоб отримати від них зворотній зв’язок та оцінку. Це для мене було дуже важливо, адже я хотів врахувати всі потреби сучасного школяра.

Що далі

Я дуже хочу максимально розширити базу завдань, щоб користувачі могли багато разів проходити тест та щоб завдання при цьому не повторювалися. Зараз є необхідна база завдань, але я хочу її розширити.

Також планую включити тестування з усіх предметів, що випускники школи здають на ЗНО. А ще скоро вийде версія для Viber.

Посилання на чат-бот в Telegram


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: