Kyiv
Діти, наука та роботи: сьогодні – гра, завтра – професія
25.02.21
95

Діти, наука та роботи: сьогодні – гра, завтра – професія

У найближчому майбутньому з’явиться безліч нових професій, в основі яких будуть знання робототехнічної та ІТ-галузей. Технологічна обізнаність, уміння програмувати, знання інженерії – must-have для будівника майбутнього, автора нових пристроїв і винаходів.

 

Батькам та школам варто звернути увагу, що навички програмування стають не менш потрібними, ніж англійська мова чи математика. Адже на заняттях діти отримують не лише теоретичні знання з механіки, програмування і конструювання, а застосовують їх на практиці, і одразу бачать результат своєї праці. У цьому і полягає основна цінність навчання з робототехніки.

Ми в КМДШ чудово розуміємо, що сучасні діти протягом навчання мають набувати затребуваних навичок та компетенцій, бути активно залученими в процес, грати в сучасні ігри, саме тому ми створили всі умови для цього. Елементи робототехніки присутні у програмі Школи повного дня,  у Школі вихідного дня, а також у  тематичних таборах та професійних клубах.

Починаючи з 1 класу, досліджуємо роботу не тільки механізмів та конструкцій, а також  датчиків, використання яких покращує роботу роботів, наближуючи їх до роботизованих конструкцій сучасності. Використовуючи знання з біоніки, розбираємося, чому саме такий принцип роботи датчиків є найбільш оптимальним.

Шкільний курс робототехніки – це 3 сходинки:

Додатково у школі є професійні клуби з роботехніки, які можуть відвідувати як учні КМДШ, так і діти з інших шкіл. На клубах діти у ігровому форматі вивчають закони механіки, математики, фізики. Школярі, які займаються робототехнікою, у подальшому не мають проблем з вивченням цих наук. До того ж, у дітей покращується посидючість, увага, розвивається просторове і логічне мислення. Маніпуляція дрібними деталями покращує моторику рук і точність рухів.


 

“Якщо хтось любить малювати, то йому не обов’язково ставати художником.

Якщо хтось вміє писати, то йому не обов’язково ставати письменником.

Адже він може реалізувати свій творчий хист у величезній кількості креативних індустрій.  Так само і з  роботехнікою.

Це ще одна можливість для визначення з траєкторією професійного розвитку”

 

Вікторія Конофольська, викладач з робототехніки КМДШ

За допомогою міжпредметної проектної діяльності, що включає проектування, конструювання та програмування робототехнічних моделей, учні починають розуміти, як співвідноситься реальне життя та робототехніка.

Ми пишаємось, що наші учні вже беруть участь у престижних конкурсах з робототехніки, зокрема, у фестивалі інновацій та сучасних технологій ROBOTICA та Всесвітній олімпіаді роботів WRO.

Відкрийте для дітей таємничий світ програмування та механіки. Адже, незалежно від напрямку діяльності, який обере ваша дитина в майбутньому, STEAM-навички будуть корисними завжди. А можливо, саме цей курс і допоможе дитині знайти своє покликання та визначитися з майбутньою професією.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

You may like it
More materials
Interesting from CISC without spam
Receive useful articles, news and event announcements
Your name *
Fill in error
E-mail *
Fill in error
Sign up

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: