Kyiv
Креативне натхнення. Що читає команда КМДШ.
15.01.18
201

Креативне натхнення. Що читає команда КМДШ.

Книга – велика річ, поки людина вміє нею користуватися» – ця теза О.Блока стала основою дослідження формування думок та ідей креативної команди. Ми вирішили дізнатися, звідки беруться неймовірні інсайти та натхнення, які учасники нашої творчої команди використовують кожного дня.

Фісунова Лідія, класна мама
«How will you measure your life», К. Крістенсен

Книга є магнітом для тих, хто цікавиться вихованням дітей, духовним розвитком і вибором життєвих пріоритетів. Автор – американський вчений, бізнес-консультант, викладач і місіонер – Клейтон Крістенсен написав книжку «How will you measure your life», яка в різних виданнях має назви «Стратегія життя» або «Як ви збудуєте своє життя?». На думку журналу «Форбс» – це одна з кращих робіт про особисту філософію ХХІ століття.
Клейтон Крістенсен є одним з найвпливовіших бізнес-теоретиків, тому в книзі через призму бізнес-ідей показані можливості для досягнення цілей, таких як: кар’єрний ріст, щаслива родина, виховані в гармонії діти. На думку автора, обравши шлях на успіх, головне при цьому – не відхилитися від нього й не обрати критерієм гроші. Краще звернутися до вічних цінностей, планування й стратегії життя, а потім ці вміння передати своїм дітям. Після цього нам не загрожуватимуть депресії і розчарування. Маєте важливі життєві питання? Знайдіть відповіді, які мені пощастило віднайти!

Силка Анна, класна мама
“Два життя”, К.Антарова

Ця книга – про подорожі та духовність, про дивовижних людей та пригоди. Але найбільше ця книга – про життя особливих людей, які прикрашають наш світ та несуть із собою світло та мудрість.
Ці люди – ліхтарики, що запалюють вогонь у наших серцях, надихають, зігрівають своїми променями та розкривають перед нашими очима новий шлях.
«Два життя» начебто нагадує про щось більш високе, світле та чисте, про те, чого ми підсвідомо прагнемо, але відсуваємо в дальню скриньку через повсякденну звичайність. Завжди була впевнена, що місія мистецтва – надихати людину та пробуджувати в душі щось прекрасне та чисте.
Ця книга саме про це, вона надихає та наповнює серце любов’ю та гармонією!

Степанчук Катерина, викладач української мови та літератури
«Тиша в епоху галасу», Е. Каґґе

«Сучасне життя – це неперервний рух. І тому галас, темп, гучність супроводжують нас усюди:
на роботі, у транспорті, по дорозі додому та навіть тоді, коли намагаємось відпочити. Різні думки, цілі, плани переповнюють нас завжди. І тому ми часто забуваємо про тишу, яка і створена якраз для самоусвідомлення та релаксації.
Норвезький письменник Ерлінґ Каґґе у своїй книзі «Тиша в епоху галасу» спробував нам ще раз нагадати про важливість цього поняття. Що таке тиша? Де її знайти? Чому вона так важлива? Над усім цим я замислилась ще раз, читаючи представлені нам есе. І вкотре зрозуміла, що спокій, який є всередині нас самих – це прямий шлях досягнути гармонії з навколишнім світом.»

Лящук Мирослава, викладач англійської мови
“Перестаньте карати, кричати, просити”, Н. Дженіс-Нортон

Завдяки подрузі, досвідченому вчителю, ця книга потрапила мені у руки. Сподобалася щирою розповіддю автора про власний досвід та про зміну своїх переконань щодо виховання дітей. Книга наштовхує на думки про те, що себе іноді потрібно змінювати та про те, наскільки важливо згадувати, як сам був дитиною і як дивився на світ…
Методики виховання подані дуже лаконічно та цікаво. У книзі багато корисних підказок, що допоможуть батькам ефективно взаємодіяти з дітьми.

Буковська Оксана, директор КМДШ_Київ
“Ігри, у які грають люди” Е.Берн

Цитата Шекспіра «Все життя — театр, а люди в ньому актори» як ніколи набуває сенсу, якщо послуговуватись у побуті теорією Еріка Берна. Її суть у тому, що людини має лише три ролі: Дорослого, Батька й Дитини та 120 типових сценаріїв поведінки. Численні автори розглядали, пояснювали та підтверджували факт того, що “Життя – це гра”, втім, Ерік Берн підійшов до цієї тези чи не найбільш системно та серйозно.
Американський психолог та психіатр розробив транзакційний аналіз.
На думку Берна, в основі відносин людей лежать транзакції, деякі з них мають приховані цілі (вони і називаються іграми).
Про які саме ігри йдеться та як вони визначають наше життя, автор і розповідає в своїй найвідомішій книзі.
Ерік Берн прагне звільнити людей від впливу нав’язаних сценаріїв та навчити менше «грати» у життя, а натомість – жити по-справжньому.»

Ірина Лагода, керівник психологічної служби КМДШ_Київ
«Мій голос залишиться з Вами ….», М. Еріксон

Одна з найулюбленіших моїх книг від мага комунікації Мілтона Еріксона.
У ній повно реальних приголомшливих психотерапевтичних історій-успіхів великого майстра.
Один із розділів цієї книги задав вектор мого особистого професійного зростання, а саме – інформація про інтуїцію метра, яка насправді спиралася на роки наполегливого тренування спостережливості.
З роками мені все більше подобається одне з висловлювань Еріксона:
«Коли Ви маєте справу з проблемою, намагайтеся зробити цей задум цікавим. Тоді Ви зможете зосередитися на цікавій стороні справи та не звертати увагу на важку роботу, яку належить зробити».

Шарабар Катерина, викладач ART-song
“Керуй своєю підсвідомістю. Зміни власне життя”, Д. Диспенза

Ця книга розповість про особливості людського мозку і підсвідомості. Навчить, як за допомогою думок перепрограмувати свідомість та створити власну реальність. Джо Диспенза провів мене шляхом наукових досліджень у галузі нейробіології, психології, квантової фізики. Автор стверджує, що для мозку немає різниці між уявним переживанням і реальністю. Чи готові Ви “втратити розум” та створити новий? Я так! Спробуйте і Ви! Зробіть крок назустріч власній долі!

#кмдш_команда #кмдш_книжковаполиця

©КМДШ


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

You may like it
More materials
Interesting from CISC without spam
Receive useful articles, news and event announcements
Your name *
Fill in error
E-mail *
Fill in error
Sign up

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: