Kyiv
Рік перед вступом до школи. Наскільки він важливий та якою має бути підготовка до першого класу
21.08.20
1065

Рік перед вступом до школи. Наскільки він важливий та якою має бути підготовка до першого класу

Часто, заздалегідь плануючи вступ до школи, батьки замислюються над питанням підготовки до першого класу: чи подарувати дитині ще один рік у садочку, чи звернутися до репетиторів, чи почати відвідувати спеціальні навчальні заклади, що мають програми підготовки до школи.

Головна причина побоювань батьків полягає в тому, що не всі програми адаптовані під вік дитини, що їй буде важко займатися, батьки бояться відбити жагу до знань на такому ранньому етапі та відкидають питання підготовки до школи, навіть не розглянувши цікаві варіанти.

Катерина Бойко, класна мама в КМДШ, психолог та справжній професіонал у роботі з дітьми дошкільного віку, ділиться коментарями щодо того, яку роль для розвитку дитини грає рік перед вступом до школи.

Підготовка дітей до навчання в школі – фундамент для майбутньої успішності. Це відповідальний період в житті не тільки дитини, але і кожного з батьків. Підготовчий рік перед школою є переломним моментом на шляху становлення маленької особистості, адже змінюється режим і ритм життя, з’являється відповідальність за свої дії, маленькі перші обов’язки. Головне в цьому питанні – поступовість. Дійсно, якщо вже в п’ять років почати навантажувати дітей заняттями як у початковій школі, можна перестаратися.

Підходи, через які реалізується програма підготовки до школи в КМДШ

Одне з найбільш важливих завдань підготовчого класу – всебічний розвиток дітей, формування у них різних здібностей та підготовка до школи з урахуванням вікових та психологічних особливостей.

У КМДШ заняття для дошкільнят проводяться максимально в ігровій формі. Час сидіння за партами мінімальний та не триває більше 30 хвилин, адже 5-6-річні діти швидко втомлюються, втрачають увагу. Всидіти на місці навіть 15-20 хвилин складно, не кажучи про те, що для малих дітей це не зовсім корисно. Тому чергуємо заняття з активними іграми, малюванням, творчими проєктами, фізичними вправами.

Освітньо-формаційна програма підготовчого класу передбачає навчальні заняття, що готують дитину до школи («Солодке читання, «Я вчусь писати», «Цікава математика», англійська мова, «Лего»); обов’язкові гуртки-«студії» з ліплення, шахів, творчої майстерні, хореографії/айкідо тощо. Окрім цього, діти вчаться розуміти себе на заняттях «Я – особистість», «Я здоровий і щасливий», реалізовувують дослідницькі та мистецькі проєкти. А ще найменші мріють та фантазують під час щоденних прогулянок та вільної гри.

Також у процесі навчання в нульовому класі багато уваги приділяється психологічному комфорту дітей, тому що адаптаційний процес у кожного триває по-різному і у дітей надзвичайно рухлива психіка.

Ми враховуємо всі ці фактори у нашій програмі, максимально адаптуємо її до потреб наших дошкільнят. Створюємо атмосферу комфорту, безпеки та затишку, де любимо та поважаємо кожного, а навчання триває безперервно, адже нам всім є чому вчитися один в одного.

Навчання у підготовчих класах у школах КМДШ розпочинається у вересні та триває до травня. Дізнатися про наявність вільних місць можна за телефоном 0800 330 810.


Apply now


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

You may like it
More materials
Interesting from CISC without spam
Receive useful articles, news and event announcements
Your name *
Fill in error
E-mail *
Fill in error
Sign up

Application

for admission to CISC
Enrollment for 2022-23 school years will begin after the finish of martial law.
The school you want to send your child to *
Information about the child
Name *
Fill in error
Date of birth *
Fill in error
Desired year of entry *
Class *
Information about parents
Name of mom or dad *
Fill in error
E-mail *
Fill in error
Phone number *
Fill in error
By continuing, you agree to the processing, accumulation, storage, and use of personal information provided following the Law of Ukraine "On Personal Data Protection.” The content of your rights as a subject of personal data following the Law of Ukraine "On Personal Data Protection" is known and understood.
Submit an application

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: