Kyiv
«Заняття музикою вплинуло на успіх в бізнес-житті». Моя шкільна історія_#3. Руслана Римарська
04.03.21
217

«Заняття музикою вплинуло на успіх в бізнес-житті». Моя шкільна історія_#3. Руслана Римарська

Продовжуємо розпитувати батьків наших учнів про їх шкільні пригоди. Дякуємо за історії, що надихають!

Руслана Римарська, мама Дарія та Яни, учнів КМДШ_Львів.

Я навчалася в музичній спеціалізованій школі імені Соломії Крушельницької. І навчання музики вплинуло на подальше моє життя. Пам’ятаю, додатково займалася з репетитором, Ларисою Віталіївною, саме вона навчила мене бачити музику. Коли я прийшла на перше заняття, пані Лариса сказала: «Я буду грати, а ти уявляй картинки.»

Це був 6 клас, і саме з того моменту я почала вчитися розуміти музику в картинках. І ось це мистецтво візуалізації мене супроводжує і сьогодні – в повсякденному житті, бізнесі, стратегічному плануванні. Пам’ятаю, грала І.Берковича, Варіації на тему Паганіні, та уявляла, які події там відбувалися: весілля, збір людей, як виглядає цей Паганіні.

Творчість&точні науки

Творчість допомагала мені в точних науках, особливо в математиці, яку я дуже любила і вважаю, що вона необхідна в житті кожної людини. У нас з’явився предмет «гармонія», на якому я спостерігала певні математичні закономірності в побудові гармонічних акордів. Ті, хто мав абсолютний слух, дуже легко це робили. Мені допомагали в музиці саме математичні розрахунки, я дуже швидко робила всі задачі, навіть на випускному іспиті першою виконала всі завдання.

Пані Руслана у КМДШ проводить заняття. Розглядають тему "Бізнес-процеси"

Вступала я до ВЗО на міжнародну економіку, і тут мені допомагала музика. Коли потрібно було написати реферат, щось створити, виконати роботу, що передбачала творчий підхід, я спочатку сідала за фортепіано та грала, набиралася натхнення, а потім йшла виконувати завдання, і все дуже легко давалося. Музика дуже позитивно впливає на наш мозок, на дію нейронів, це вже науково доведено.

Творчість&бізнес

М’яка навичка візуалізації мені дуже допомагає в бізнесі, в стратегічному плануванні. Адже будь-яку ідею я бачу цілою картинкою, а потім розділяю на частинки, планую, що треба робити, щоб стало ось так як я побачила.

Я маю власний бізнес, ми виготовляємо печиво без глютену і без лактози «Смакулі». Навіть наші упаковки та ідея – це творчість та історії. Коли я зрозуміла, що хочу створити цей бізнес, то також намалювала картинку.

Всі бізнеси та ідеї, багато речей, якими ми користуємося, створені людьми, у яких в свій час з’явилася крейзі ідея, і вони змогли її реалізувати. Навіть телефон, це також результат творчості. Тому в дітях так важливо розвивати ось цю особистісну творчість.

Наприклад, хтось намалює сонце круглим, хтось трішки овальним, третій – з певними елементами, в кожного є власне бачення та відчуття. Важливо не затоптати це бачення дорослою «експертною» думкою.

Я дуже тішуся, що мої двоє дітей розвиваються в такому екологічному середовищі як КМДШ, де не існує такого явища, як нав’язування чиєїсь думки. Цей фактор для мене найважливіший, порою навіть важливіший за академічні знання. Для мене цінно, щоб дитину розвивали як особистість: людину, яка має власне бачення, яка не боїться приймати самостійні рішення, знає, що вона має право на помилку. Я рада, що в КМДШ прислуховуються до дитини, поважають її думку, часто запитують «а чому ти так вважаєш?», вчать правильно ставитися до власних помилок.

Творчість – це в нас сімейне! Донька зараз також захоплюється різними напрямками, відвідує клуби КМДШ. Син раніше любив робити шоколадний фондан, він саме так проявляв творчість. Зараз захопився цікавою комп’ютерною грою, де також треба проявляти креативність у створенні стратегій. Син завжди каже, що не хоче повторювати та робити як інші, а бажає створити щось своє. Вважаю, що це круто!


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

You may like it
More materials
Interesting from CISC without spam
Receive useful articles, news and event announcements
Your name *
Fill in error
E-mail *
Fill in error
Sign up

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: