Київ
Edutainment як принцип навчання
20.04.17
587

Edutainment як принцип навчання

Едьютейнмент – нове слово освітньої системи, навчальний підхід, який припускає отримання різноманітних знань за допомогою розваг. Ігрові заняття мають форму навчального процесу, заснованого на умовних ситуаціях, що спрямовані на відтворення та засвоєння досвіду соціуму в усіх його проявах: навичках, знаннях, уміннях та емоційно-оціночній діяльності.

СУТЬ ЕДЬЮТЕЙНМЕНТА

1. Впровадження мультимедія в навчання.

Сучасний учитель повинен зробити для дитини урок цікавішим за ту інформацію, що вона може знайти в інтернеті. Допомогти в цьому може впровадження мультимедія в загальноосвітню систему. І йдеться не тільки про спеціальні мультимедійні дошки. Педагог зобов’язаний навчитися використовувати у своїй практиці всі сучасні досягнення науки для передачі інформації – не тільки в текстовій формі, але й в аудіо, відеоформаті за допомогою анімації і цікавих презентацій.

2. Занурення учнів у матеріал –інтерактив

Головна вимога едьютейнмента полягає в двосторонній взаємодії учитель-учень. Діти мають повне право брати активну участь в освітньому процесі, сприймаючи його як цікавий квест у пошуках нових знань. У такому форматі навчання відбувається наступним чином: дитина вчиться вчитися, при цьому робить це із великим задоволенням. Вона опановує наступні навички: перевіряти вивчене, міркувати, винаходити, продумувати і планувати

3. Подавати знання як нагороду у рольовій грі

Одна з найпопулярніших форм інтерактивного навчання – рольова гра. Як правило, її учасники вчаться здійснювати правильні дії в кожній конкретній життєвій ситуації, що моделює вчитель. Незважаючи на те, що такий метод існує вже давно, у вітчизняних школах його рідко застосовують, проводять уроки у формі рольової гри, зазвичай, тільки вчителі літератури.

Лідія Фісунова, вчитель початкових класів

©КМДШ


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: