Київ
КМДШ на форумі «Liberal arts: Лідерство в освіті». Інсайти наших експертів
13.12.21
109

КМДШ на форумі «Liberal arts: Лідерство в освіті». Інсайти наших експертів

Експерти мережі КМДШ взяли участь у форумі для освітян, що пройшов у двох містах – Миколаєві та Луцьку. Кожен форум відвідало близько 100 учасників з різних куточків нашої країни. На форумі вчителі та управлінці мали можливість спілкування із провідними фахівцями країни про виклики в освіті.

Від КМДШ кейсами та знаннями поділилися заступник директора з освітньої програми у КМДШ_Осокорки Михайло Альохін та керівниця освітніх програм мережі Мирослава Товкало. Ми раді власним прикладом мотивувати вчителів, директорів та керівників освітніх департаментів інших шкіл. Адже система освіти сьогодні потребує суттєвих змін, щоб школи могли не просто давати знання, а й заряджати учнів на розвиток та формувати особистостей.

«Сучасна школа – не «стіни покори» і не місце, яке дає знання, в істинності якого заборонено сумніватися. Сьогодні, в умовах відкритого інформаційного простору, школа – це майданчик, який вчить систематизувати, верифікувати інформацію, ставити критичні запитання та відшуковувати відповіді щодо фрагментів знання, які можуть залишатися деформованими.

Школа – це простір вибору, у якому дитина має спробувати себе в якомога більшій кількості активностей, презентувати себе в якомога більшій кількості конкурсів, фестивалів, у проєктній діяльності, волонтерстві, учнівському самоврядуванні.

Крім безпосереднього розвитку комунікативних, пошукових, проєктних навичок, дитина здобуває досвід, звіряє свій внутрішній барометр інтересів і захоплень, відкриває свої таланти, які в умовах педагогічного наставництва і тьюторсько-менторського супроводу розвивають всебічно дитину, створюючи для неї «ситуацію успіху».

Михайло Альохін, заступник директора з освітньої програми у КМДШ_Осокорки

Разом з освітніми управлінцями ОТГ, директорами шкіл та вчителями учасники форуму долали стереотипи, що спочатку потрібні ресурси, а потім ідеї. На прикладі КМДШ аналізували інновації на рівні освітньо-формаційного процесу, багато говорили про хвильові, проєктні та профорієнтаційні занурення, чому такі інструменти як SchoolPass, «Інтро» та «Рефлексії» підвищують якість освітнього процесу і як «школа без гаджетів» поєднується з ефективним онлайн-навчанням.

«Навчальні сесії на тлі провокативних мистецьких інсталяцій змушували виходити за рамки, генерувати інноваційні ідеї й обмінюватися ними. Вірю, що вийшла щира розмова про інновації в освіті. Одна із сесій була присвячена КМДШ. Говорили про свободу і креативність, як два рушії освітніх інновацій.

Інновації в освіті – це не лише про гроші. І не тільки про сучасне освітнє середовище. Інновації – це люди, які мають бачення, генерують нові ідеї і втілюють їх у свою освітню практику. Учителі-інноватори є і в приватних школах, і у школах державної власності. Тому цінність спільних зустрічей очевидна: ми збагачуємося навзаєм і надихаємося успіхами один одного.

Найбільше хотілося б, щоб ця «музейна розмова» про створення інновацій вийшла за рамки теоретичних роздумів про те, як приватна освіта стає локомотивом інновацій, щоб надихнула учасників до конкретних кроків із впровадження змін у своїх школах. І якщо зважити, що багато з цих освітян уже мають досвід таких ефективних змін, то місія Liberal Arts і КМДШ здається ЗДІЙСНЕННОЮ.»

- ділиться враженнями Мирослава Товкало, керівниця освітніх програм мережі КМДШ

Форум «Liberal arts: Лідерство в освіті» — це інтелектуальна платформа для зустрічі, діалогу й співпраці вчителів майбутнього, які приймають виклики сучасності та підтримують модель «навчання впродовж життя». Організаторами заходу є Українська академія лідерства, Кабінет міністрів України, Центр національної стійкості та розвитку, Універмаг освіти, Ukraine NOW. Щасливі долучитися та надихати інших!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: