Київ
Літо у Англії. Про навчальні поїздки та пригоди з перших вуст
15.08.19
197

Літо у Англії. Про навчальні поїздки та пригоди з перших вуст

Формула крутого літа виглядає приблизно так: новий досвід + активний відпочинок + спілкування з цікавими людьми з різних країн + прогулянки визначними місцями + трохи морського бризу.

Ми двічі за літо переконалися у достовірності цієї формули та провели дві захопливі навчальні поїздки до Англії у компанії однолітків, найкращих вчителів та друзів-тьюторів.

___

English language camp Sparsholt

З перших днів перебування в Англії наші учні стали «своїми». Командний дух КМДШат одразу підкорив місцевих школярів. 😊

Activities

Будні у Sparsholt були наповнені зовсім небуденними справами:

Займалися творчістю, працювали над спільними проектами у інтернаціональних командах – наприклад, представляли проект про видатні місця Лондона. А спорт на свіжому повітрі після насиченого враженнями дня – relax у чистому вигляді. До речі, відкрили для себе регбі та доджбол.

Звичайно, постійно удосконалювали англійську: 30 годин занять з native speaker, постійне спілкування з іноземними колегами та англомовні екскурсії дали свої результати.

Співали, танцювали на тематичних вечірках та концертах, знімали трейлер до фільму.

Відвідали безліч екскурсій:

Winchester, Big Ben, Buckingham Palace, The Houses of Parliament, Westminster Abbey, Downing Street, Trafalgar Square, British Museum, Oxford, Christ Church Oxford College, Bodleian Library.

«Я була у Великобританії вперше, і поїздка мені дуже сподобалася. Щодня у нас були цікаві заняття й активності, часто організовували екскурсії, тож мені вдалося побачити і Лондон, і Оксфорд, і Портсмут, тільки й встигай! Я би із задоволенням поїхала з КМДШ ще раз 🙂», учениця 7 класу в КМДШ_Київ Катерина Крижанівська.

По закінченні навчання учні отримали Сертифікат та Student report зі зворотнім зв’язком про індивідуальний рівень успішності та досягнень за Communication skills, Participation in class, Team work, Attendance and punctuality.

___

World of work camp University of Greenwich

Старт навчання у Грінвічі був не менш потужним. Склавши тести, наші мандрівники показали високий рівень знань vocabulary, grammar, use of English. B2-C1!

Навчання

Учні проходили навчання за комунікативною методикою в інтернаціональних групах. Кожного тижня групи міксувалися, тому з’являлася можливість працювати над проектами з якомога більшою кількістю людей.

З колегами з різних країн ми спілкувалися на теми, що сьогодні актуальні для тінейджерів. Наприклад, про важливість тайм-менеджменту у повсякденному житті, про усвідомлення себе як унікальної особистості з певним набором здібностей і бажань, про креативність, творчість та майбутнє.

А ще проходили бізнес-інтенсив, спрямований на формування уявлення про компетенції, важливі на сучасному ринку праці.

«Цього року для вивчення англійської мови та відпочинку я обрала Об‘єднане Королівство Великобританії. Організатором цієї поїздки була моя рідна школа – КМДШ. В Лондоні нас приймав університет Грінвіч. Протягом двох тижнів мого перебування там я отримала безліч позитивних емоцій, знайомств, підвищила свій рівень знань з англійської мови, покращила свої навички в різних видах діяльності, навчилася вести бізнес-перемовини, розробляти власний продукт та рекламувати його. Сподобалися й заняття з англійської мови в університеті, адже наш вчитель зміг зробити їх цікавими й захоплюючими, навіть коли ми вчили «нудну» граматику й розбирали складні граматичні конструкції. Проживали ми в університетському кампусі, як справжні студенти британського університету! Кімнати були чисті, затишні та обладнані всім необхідним для комфортного навчання та проживання. Цікавими та пізнавальними були екскурсії в Лондон, Брайтон, Оксфорд, Кембридж. Не можна не відмітити те, що мої батьки в Україні були спокійні за мою безпеку, адже вона там була на найвищому рівні. За наше здоров‘я та безпеку відповідала не лише наш Group Leader(Miss Julia), а ще й Welfare Managers. На території всього кампусу були встановлені камери, за допомогою яких охоронець пильно слідкував за всім, що відбувалося на території. Окрім того, на територію кампусу не могли потрапити сторонні люди, адже всі двері можна було відчинити лише за допомогою спеціального електронного ключа, який мають лише студенти та викладачі, а вийти за межі університету можна було лише з нашим Group leader або Welfare Manager. Перебування в Англії мені дуже сподобалося та принесло багато користі.», ділиться враженнями від поїздки учениця 10 класу в КМДШ_Київ, Ліза Мельничук

Про бізнес-заняття

Один із проектів, що діти реалізовували на бізнес-заняттях полягав у створенні незвичайного бренда кросівок. Потрібно було придумати креативну ідею, аргументувати свій вибір, проаналізувати аудиторію, для якої винахід буде корисним, створити макет рекламного постера, придумати слоган, написали матеріал для fashion-журналу. Словом, розробити WOW-проект та представити його аудиторії.

Ось що ми накреативили – кросівки, що заряджають Power Bank під час руху, взуття, що зберігає стабільну температуру стопи, комфортні шузи без шнурівок, кастомізоване взуття, створене у колаборації з улюбленими брендами тінейджерів…

Розваги

Був час на навчання, був час і на розваги. Дискотека у клубі, що знаходиться у підвалі університету – щось неймовірне.

А International night, куди учні завітали в українських вишиванках, назавжди залишиться в серці кожного учасника. Коли діти співали гімн України, підвівся весь зал!

Вечірні піші прогулянки Лондоном та прогулянки на човні, безліч екскурсій та трохи шопінгу – все встигали та від всього отримували натхнення.

«Ця поїздка в Англію видалася чудовою і насиченою різними подіями. Мені все дуже сподобалося: вчителі гарно все пояснювали і давали цікаві матеріали та різні проекти. Екскурсії були дуже захоплюючими і різноманітними. Я побачила та дізналася багато нового. Дуже вдячна за мандрівку.», Оля Кістерська, учениця 11 класу ліцею №241.

Подорожі

Подорожували до Кембриджа, побували біля King’d College, гуляли Лондоном, відправилися у Regenerating King’s Cross area walking tour.

Оглянули будівлю University of Sunderland, де молодь з усього світу вивчає art and design. До речі, крита галерея між будівлями цього університету двічі на рік стає однією з локацій London fashion week, де за показами дизайнерів-початківців спостерігають хедхантери. А ще університет будує власний театр, де випробовуватимуться витвори майбутніх дизайнерів костюмів та художників-декораторів. Така креативна ідея і вразила, і надихнула наших мандрівників.

Houses of Parliament, Westminster. Abbey,Royal Stables, St James’ Park, Buckingham Palace, Trafalgar Square, National Gallery, Covent Garden, Millenium bridge… Звідки у нас ці супер-сили все встигати? Секрет простий – бути відкритим до нового та отримувати задоволення від усього, що дарує кожен день.

Що ж, назавжди викарбовуємо у своїй пам’яті ці спогади. Літо, хоч ти і жарке, але таке круте!

Дякуємо усім, хто причетний до наших захопливих подорожей – учням, вчителям, тьюторам, команді організаторів. Ви неймовірні!

Далі буде…


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: