Київ
Позашкільні заняття: розвиваємо soft skills та розкриваємо таланти
31.03.21
604

Позашкільні заняття: розвиваємо soft skills та розкриваємо таланти

 

Турботливі батьки прагнуть, щоб їх діти були щасливими, і роблять для цього все можливе. Суттєвою складовою щастя людини є її самореалізація. Визначити свої схильності, розкрити таланти, здобувати нові навички, розвиватися в улюбленій справі – всі ці речі допомагають знайти душевну рівновагу та власний шлях.

Батьки сучасних школярів в Україні, у переважній більшості, навчалися в загальноосвітніх школах, де широкого вибору позашкільних занять не було. У 11 класі дехто проходив тест з профорієнтації. Далі йшли технікум, коледж чи університет. Обмежений перелік спеціальностей в обмеженій кількості навчальних закладів та надзвичайно високий конкурс стали причиною того, що факультети часто обирали не за покликанням, а за наявністю спеціальностей та місць.

З часом навчальних закладів стало більше, також розширився вибір спеціальностей. При цьому ситуація з професійною діяльністю після завершення навчання не зазнала якісних змін: 44% минулорічних випускників університетів  працюють не за фахом, ще 29% працюють за фахом, що лише частково пов’язаний з отриманою спеціальністю.*

Можливо, причина в тому, що аналізувати схильності та замислюватися про покликання варто значно раніше?

Саме в дитинстві діти розкривають свою особистість, демонструють таланти, батькам залишається лише вчасно їх розпізнати та правильно зреагувати на прояви захоплень. Допомогти визначитися із вподобаннями та розвинути актуальні навички можуть різноманітні додаткові заняття.

Як обрати додаткові заняття для дітей?

Для гармонійного зростання  дитині просто необхідний всебічний розвиток. Виконання цікавих завдань і вивчення нової інформації через практичне застосування – так утворюються нові нейронні зв’язки. Тому,  важливо відвідувати дитячі  колективи, які об’єднує загальна ідея і мета. Діти отримують нові комунікативні навички та вчаться швидко адаптуватися до динамічного сучасного світу.

Олена Маркова,
психологиня КМДШ

Розуміючи важливість позашкільного розвитку, у школах КМДШ, окрім основної шкільної програми, ми розвиваємо також велику кількість позашкільних занять, до яких мають можливість долучитися як діти, які навчаються у мережі, так і діти, які навчаються у інших школах. Позашкільні заняття працюють у кількох форматах:

Професійні гуртки – спортивні, танцювальні, творчі для дітей з підготовчого до 11 класу  

Тематичні сезонні табори

Школа вихідного дня для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку

Основні особливості та переваги додаткової освіти у КМДШ:

Головне, демонструйте свою зацікавленість додатковими заняттями дитини. Відвідуйте виставки, концерти, презентації. Знайдіть почесне місце в домі для експозиції «винаходів» та творчих робіт. Це дасть дитині розуміння того, що її діяльність важлива та цінна для батьків, усвідомлення, що батьки це ті, на кого можна покластися і хто завжди підтримає у всіх починаннях. 

* за даними порталу hh.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: