Київ
Що таке дизайн-мислення та як його використовувати
11.12.18
3096

Що таке дизайн-мислення та як його використовувати

Щоб отримати будь-яку інформацію, у більшості випадків достатньо просто ввести запит в Google. А щоб навчитися фільтрувати цю інформацію та використовувати її для креативних ідей чи рішень – треба добре попрацювати. І дітям, і дорослим у цьому питанні допоможе дизайн-мислення.

Що це

Дизайн-мислення – творчий спосіб мислення, націлений на створення нестандартних рішень та інновацій. Наприклад, Стенфордський метод дизайн-мислення полягає у застосуванні неочікуваних ідей, що приводять до найкращого вирішення проблеми.

Складові дизайн-мислення

Творчий підхід, вміння ставити запитання та працювати в команді, зацікавленість, оптимізм, орієнтація на людей.

Головне завдання дизайн-мислителів↓

Генерувати нові рішення та знаходити креативні способи якісно забезпечити потреби іншої людини, компанії, освітніх інституцій та суспільства в цілому.

Етапи дизайн-мислення

1. Емпатія – максимальне занурення в проблему, спостереження, формулювання запитань.

2. Фокусування – обробка інформації, структуризація, впорядкування, виділення найважливіших моментів.

3. Генерування ідей – створення якомога більшої кількості ідей чи сценаріїв вирішення проблеми. Важливо фіксувати ВСІ ідеї – від примітивних до неможливих.

4. Упорядкування «хаосу», вибір найкращих ідей та створення прототипів (моделей) для тестування. Це можуть бути малюнки, композиції, схеми, конструкції, ігри, інші продукти.

5. Тестування – перевіряємо, чи працює ідея, аналізуємо, робимо висновки, удосконалюємо.

Вміння творчо підходити до вирішення питань, систематизація та правильна обробка інформації – одні з найважливіших навичок сучасної людини. Починати працювати над цими навичками найкраще із самого дитинства.

Щосуботи на заняттях Школи вихідного дня учні генерують та реалізовують найсміливіші ідеї та проекти. Ми створюємо умови для того, щоб розвивати дизайн-, критичне, просторове мислення у дітей, вчити їх креативності та командній роботі. Більше про Школу вихідного дня.

© КМДШ


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: