Київ
Учні представили медіапроєкти в 1+1 media та отримали Дипломи
21.05.21
103

Учні представили медіапроєкти в 1+1 media та отримали Дипломи

В офісі медіагрупи 1+1 media учні КМДШ_Голосіїв представили проєкти – результати другого модулю навчання на факультеті Медіа та отримали Дипломи.

TV, PR, комунікації, інформаційний контент: старшокласники отримали новий досвід, представили членам журі власні новинні ролики, відзняті у студії каналу 1+1 та отримали коментарі від фахівців.

Навчальний модуль на 80% складався з практики: робота в кадрі, монтаж, створення новин, зйомки, написання сценарію. Продюсери пояснювали учням, як відбувається  пітчинг ідеї та ділились порадами як успішно представити свій проєкт, також учні дізналися, як будується новинна сітка, звідки береться інформація, яким джерелам можна довіряти, а які варто перевірити і як саме. Заняття та практичні завдання допомогли учасникам ще більше розвинути критичне мислення та удосконалити навики роботи з інформацією.

 

«У другому півріччі в начальній програмі  ми зосереджувались саме на медійних професіях. Учні змогли випробувати себе в найрізноманітніших професіях, без яких на сьогодні  не обійтись в креативних індустріях: режисер монтажу, продюсер, сценарист, проджект-менеджер, контент-менеджер, журналіст, ведучий – у всіх цих напрямках ми змогли дати найнеобхідніші навики та базові знання.

Також в рамках курсу ми досліджували та опановували різні інструменти з генерації ідей, вивчали тренди соціальних мереж та найпопулярніших медіа. Ми вивчали тренди споживання інформації серед підлітків та платформи, звідки найчастіше отримують новини їхні ровесники. Згідно наших результатів, ми разом працювали над написанням новин, створенням контенту для digital-формату, який був би цікавим цільовій аудиторії.

Варто відзначити, що учні вразили своїм креативом та нестандратним підходом, а також ретельним врахуванням всіх необхідних критеріїв, які ми відзначили для себе під час аналізу медіа та соцмереж»

поділилась Віталія Коніщук, керівниця бізнес-напряму освітнього проєкту 1+1 media school

«Мій тато режисер монтажу. Коли я була маленькою, він мене постійно знімав на камеру та фотографував. У нього навіть є 18 частин повнометражних фільмів про мене. Тому напрямок медіа мені цікавий з дитинства. Пам’ятаю, на дні народження мені постійно дарували різні фотоапарати, а в 9 років я створила власний YouTube канал. Очевидно, чому я обрала факультет Медіа, адже хотіла подивитися, як все працює зсередини.

Завдяки тому, що мій тато працює у даній сфері, деякі речі я добре знала, а дещо стало для мене відкриттям. Наприклад, мені дуже сподобалися заняття, коли нас вчили ставити кадр, щоб картинка виглядала гармонійно, ми вчилися перемикати кадри, робити склейки – це було цікаво»

Олександра Скородумова, учениця 10 класу КМДШ.

Як відмічає пані Віталія, учасники покращили презентаційні навички, в учнів з’явилося більше впевненості, зник страх помилитись. А ще, більш якісною стала робота з камерою та вміння працювати в кадрі − тепер учні без проблем можуть вийти в ефір та імпровізувати. Всі присутні змогли переконатись в цьому  на презентації проєктів – в учнів  все виходило дуже вдало.

В яких професіях знадобляться знання  

«Нові професії все швидше зявляються в нашому сьогоденні і точно передбачити, що буде актуальним за якихось 3-5 років – справа не з легких. Проте вже зараз ми можемо підготувати нове покоління, давши їм знання  базових навиків та компетенцій, які точно знадобляться в майбутньому. А тому наші навчальні програми ми максимально наповнюємо завданнями, які допоможуть розвинути в учнів комунікабельність, креативність, критичне мислення, вміння працювати з величезною кількістю інформації.

Окрім практично всіх медійних професій, здобуті учасниками програми знання, стануть в нагоді і в багатьох креативних індустріях, маркетингу, PR та побудові особистого бренду, що сьогодні важливо для будь-якого бізнесу. Адже навички презентації, сторітелінгу, креативного вирішення завдання та нестандартного мислення – це те, на що сьогодні є запит у  роботодавців та індустрії. Впевнена, що розвиток цих навичок та їх удосконалення допоможе випускникам і в навчанні, і в майбутньому виборі професії та побудові кар’єри»

розповідає Віталія Коніщук, керівниця бізнес-напряму  освітнього проєкту 1+1 media school.

«Мені дуже цікавий цей напрямок і все, що з цим пов’язано: не важливо, в кадрі ти чи за кадром. Я багато чому навчилася, спікери цікаві та кожного разу різні, намагаються зайняти більшу частину заняття інтерактивом, щоб було цікавіше. Ми отримали багато цікавої інформації, наприклад, як поводитись в кадрі, тримати руки, жестикулювати, говорити. Ми вивчали кінематограф, дізналися, якими можуть бути кіноляпи, як чергувати крупний та дальній план, щоб глядачами це гарно сприймалося та не різало око. Дуже цікаво було зі спікерами журналістами, нам розповідали реальні історії з сюжетів, на які вони виїздили. При створенні власних новин нам допомогли навчитися не хвилюватися, тримати фокус. Я дуже рада, що все було на практиці. Я поки точно не вирішила, чим хочу займатися в майбутньому, але напрямок медіа мені цікавий та точно допоможе в будь-якому випадку»

Юля Мітіш, учениця 10 класу КМДШ

Нагадаємо, що в жовтні 2020 року спільно з 1+1 media school, в рамках навчальної програми та профорієнтації, ми запустили програму профільної медіаосвіти в рамках факультету «Комунікації та медіа» у КМДШ_Голосіїв. Упродовж року учні спільно з журналістами, продюсерами, PR-спеціалістами та блогерами знайомляться з медіапрофесіями та особливостями роботи в кожній з них.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: