Київ
«Вчитель має мати педагогічну свободу». Про що говорили на фестивалі «Вчителі майбутнього» у Львові
25.06.19
136

«Вчитель має мати педагогічну свободу». Про що говорили на фестивалі «Вчителі майбутнього» у Львові

Понад 700 освітян, більше 50 спікерів, 80 освітніх подій – у Львові відбувся фестиваль «Вчителі майбутнього».

Два дні, насичені теорією та практикою, подарували учасникам інструменти, як виховати справжніх новаторів та професіоналів.

___

Який він, вчитель майбутнього? – Щасливий! Саме з цієї важливої теми розпочали відкриття фестивалю Лілія Гриневич – міністр освіти і науки України, Зоя Литвин — очільниця «Освіторії», Юрій Назарук — співвласник Холдингу емоцій «!FEST».

___

Співзасновниця мережі шкіл КМДШ Лідія Білас розповіла, чого насправді очікують батьки від школи, яким вони уявляють процес адаптації дитини до життя, що вкладають у поняття «якісна освіта». Пані Лідія надихнула слухачів, поділилася ідеями ефективної взаємодії школи та батьків та привела вражаючі статистичні факти:

Виявляється, що 31% опитаних батьків у 27 країнах світу (27 400 учасників) усвідомлюють, що, на їхню думку, занадто мало часу присвячують освіті своїх дітей.

«Правильно сформовані очікування батьків і включення батьків в освітній процес дають найкращий якісний показник співпраці і одновекторності навчання дитини у зв’язці школа-родина.»

___

Психолог та казкотерапевт КМДШ Олена Петрушкевич подарувала ідеї використання казки як педагогічного інструменту.

«Чи знаєте ви усі можливості казки? Традиційно казка в педагогіці використовується для розвитку мовлення, уяви або як форма подачі знань. Насправді, можливості казки набагато більші. Важливо правильно користуватися мудрістю казок».

Пані Олена розповіла, що за допомогою казки можна скоригувати певні моменти в поведінці дитини. Для цього важливо не тільки читати розповідь, а й символічно її закріпити – намалювати ілюстрації, зліпити героя, розіграти виставу. А ще можна писати казку разом з дитиною. Все це тільки посилює казковий ефект.

___

Вчитель початкових класів у КМДШ_Львів Іванна Рижак ділилася секретами використання інтерактивних панелей EdPro у початковій школі та показала, як творити «магію» на уроках.

Гості мали можливість закріпити знання на практиці – поділилися на групи, підготували креативний урок з літературного читання на EdPro та презентували свої роботи.

___

Вчитель англійської мови у КМДШ_Львів Олена Білецька говорила про переваги використання медіа-контенту на уроках. На завершення пані Олена у цікавій формі попрактикувала з гостями знання англійської.

«Олена Білецька просто засипала нас цікавими фішками, як використовувати малюнки на уроках. Атмосфера була дуже товариська, учасники неймовірно вдячні, у нас було багато практики» – ділиться враженнями учасниця фестивалю Олена Павлюк.

___

Також учасники фестивалю мали можливість:
– поспілкуватися з фіналістами Global Teacher Prize – найпрестижнішої у світі премії для практикуючих вчителів;
– відвідати презентацію документального кіно DocuDays;
– побувати на екскурсії «Вчителі видатних» та дізнатися більше про педагогів, які стоять за успіхом відомих львів’ян;
– взяти участь в інтерактивних квестах та зарядитися енергією на запальних вечірках.

Два дні стали знаковими для українських освітян. Впевнені, що ця концентрація найкращого досвіду дасть свої плоди і українська система освіти буде все більше удосконалюватися. А ми працюємо над цим у нашому освітньому центрі для викладачів “Insight”. Крок за кроком разом до нових звершень!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: