Київ
Цікаві старовинні музеї світу
17.05.19
515

Цікаві старовинні музеї світу

У сучасному світі налічується біля 100 тисяч музеїв. Якщо кожен день відвідувати по одному, то знадобиться приблизно 273 роки. Відправляючись у мандрівку іншими країнами, варто в чек-лист додати похід хоча б у один старовинний музей. Ось декілька варіантів на замітку:

Музей образотворчого мистецтва та археології, Безансон, Франція

Тут можна побачити декілька єгипетських мумій, насолодитися витворами мистецтва знаменитих італійських, французьких та іспанських художників. А ще в музеї представлено більше 5500 французьких шаф різних європейських шкіл.

Каїрський Національний музей

П’ять тисяч років історії Древнього Єгипту проминають перед очима відвідувачів музею. Коли Огюст Маріетт розпочав розкопки в Єгипті, він усвідомив велику цінність знайдених ним артефактів. Тому в 1858 році заснував музей. Сьогодні – це понад сто залів на двох поверхах, півтори сотні тисяч експонатів, доступних для огляду та понад тридцять тисяч експонатів у сховищах.

Галерея Уффіці, Флоренція, Італія

Довгий та вузький внутрішній двір музею впирається в річку Арно. В ті часи конструкція такого двору була унікальною. Історики архітектури вважають, що цей двір був першим міським пейзажем Європи.  Найвідомішими експонатами в колекції Уффіці є полотна Леонардо да Вінчі, Сандро Боттічеллі, Мікеланджело, Дуччо ді Буонінсенья, Сімоне Мартіні, Фра Філіппо Ліппі і Караваджо.

Капітолійські музеї, Рим, Італія

Комплекс включає декілька музеїв мистецтва та археології, колекції для яких збиралися протягом 400 років. Тут представлене мистецтво Середньовіччя та Відродження, можна побачити унікальні давньоримські статуї, монети та прикраси.

Стародавній музей музичних інструментів династії Хань, Китай

Зовсім нещодавно, 23 жовтня 2000 року, китайські археологи виявили унікальну знахідку – музей музичних інструментів, що був створений дві тисячі років тому та відноситься до епохи династії Хань.

Практично всі 150 музичних інструменти збереглися у відмінному стані. Серед знайдених експонатів – кістяні дудки та свистки, кулясті глиняні окарини (сюнь), бронзові дзвони (джун), літофони (цин) тощо.

18 травня  –  Міжнародний день музеїв. Саме час доторкнутися до прекрасного та порадувати око цікавими витворами мистецтва. Багато світових музеїв мають також віртуальні тури, і познайомитися з шедеврами можна навіть у себе вдома вже сьогодні.

«Зустріч із прекрасним діє на наш психічний стан дуже позитивно – знімає напругу, звільняє від тривоги, очищає, оздоровлює, допомагає вивільнити енергію, емоції. Тому дуже важливо водити дітей в музеї, на виставки та організовувати цікаві події із спогляданням витворів мистецтва», – радить Наталія Лесів, вчитель вищої категорії КМДШ, яка розробляє та активно впроваджує в навчальну діяльність інтерактивні методи роботи.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вам може бути цікаво
Більше матеріалів
Цікаве від КМДШ без спаму
Отримуйте корисні статті, новини та анонси подій
Ваше ім'я *
Помилка заповнення
E-mail *
Помилка заповнення
Підписатися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: